• Facebook
  • Twitter
  • LinkedIn
  • Google+
  • Instagram
BEAUVICTOIRE WENST U EEN GEZOND EN WELGEMEEND 2020!

Biografie

Directeur/eigenaar BEAU VICTOIRE
Stephanie Timmerman
(Hongerbron-Homoet)

Over Beau Victoire

Stephanie’s passie voor haar vak en het omgaan met mensen
Voordat Stephanie zich vol overgave overgeeft aan haar passie is de van oorsprong Rotterdamse werkzaam in de functies directiesecretaresse en management assistent bij het Gemeentelijk Havenbedrijf Amsterdam en werkzaam in diverse functies bij de Gemeentelijke Sociale Dienst te Amsterdam. Als dochter van een dominee, komt zij al heel vroeg in aanraking met (Black) Gospelmuziek en begint al vanaf haar 9e te zingen in een koor en is een aantal jaar later Zondagsschooljuf. Het sociale dat zij van huis uit heeft meegekregen uit zich in het feit dat zij altijd voor mensen klaar staat en vooral oudere en zieke mensen de helpende hand biedt. In haar vrije tijd is zij fanatiek in de sportschool. Na de geboorte van haar 3 kinderen en de zoveelste reorganisatie op het werk, kruipt Stephanie’s bloed naar waar haar echte interesse ligt: het vak van schoonheidsspecialist, visagist en pedicure.

“Ik wil iets doen waar ik mijzelf en anderen blij en gelukkig mee kan maken en dat is van mijn hobby mijn beroep maken.”

In de avonduren en in de weekeinden volgt Stephanie opleidingen en aanvullende cursussen op de gebieden nagelstyling, pedicure, visagie en schoonheidsspecialist. Na ruim een jaar in een salon te hebben gewerkt, begint Stephanie voor zichzelf te werken en zoekt contact met diverse verpleeghuizen en klinieken waar zij deels als schoonheidsspecialist en deels als ambulante pedicure werkt. De resterende tijd werkt zij thuis op afspraak.

In 2004 wordt Stephanie benaderd door Mischa Nagel, oprichter van Schimmeldiagnostiek, om als 1 van de 25 personen in Nederland een Pilot Project hierover te volgen in het LCPL (Leids Cytologisch en Pathologisch Laboratorium te Leiden). Na deze opleiding en het bezoek van het Laboratorium waar DNA onderzoek plaatsvindt, wordt na aanpassingen en verbeteringen de cursus Schimmeldiagnostiek landelijk aangeboden. In datzelfde jaar mag Stephanie lesgeven aan examenkandidaten. Hierna is er om de 3 jaar weer een cursus gedaan om alle kennis op te frissen en is een nieuw certificaat afgegeven. Momenteel zijn wij 10 jaar verder en is Schimmeldiagnostiek een begrip bij de doorgewinterde pedicures.

Ook op schoonheidsspecialisatiegebied is Stephanie een pionier. Als er bekend wordt dat ANBOS Noord Holland geen vertegenwoordiger meer heeft, geeft Stephanie aan hier wel oren naar te hebben. In 2005 en 2006 is ze voorzitter en secretaris van de branche organisatie voor schoonheidsspecialisten en huidtherapeuten Noord Holland. Stephanie’s onstuitbare drang alles te weten te komen over huidverzorging heeft ervoor gezorgd dat elke denkbare huidsoort en huidtype voor haar geen geheimen kent. Dit is mede mogelijk door samen te werken met medici en huidspecialisten. Daarbij is ze een van de eersten die zich heeft verdiept in microdermabrasie op de donkere huid. Een donkere huid dient namelijk anders behandeld te worden dan de blanke huid. Als een van de weinigen in Nederland boekt Stephanie goede successen met het behandelen van deze huidsoort.

Op 1 januari 2008 wordt Stephanie’s Beauty, Spa & Health Center geopend. Een lang gekoesterde droom komt uit. Stephanie’s eigen beautycenter is een feit waar ze haar ervaringen op beauty gebied van de afgelopen jaren op 1 plek bijeen bundelt. Op 1 september 2010 past Stephanie haar concept aan op de hedendaagse tijdgeest. Na een complete restyling van het pand is daar ‘BEAU VICTOIRE’ Het Franse woord voor; mooie overwinning!

BEAU VICTOIRE waar health * beauty * wellness * lifestyle & fashion samenkomen onder EEN dak!
Laat je verwennen bij BEAU VICTOIRE, de plek waar vrouwen en mannen van alle leeftijden terecht kunnen voor zowel cosmetische als medische huid-, lichaam-, haar-, hand-, nagel-, en voetverzorging.

Zij zijn gespecialiseerd in behandelingen voor zowel de blanke als de donkere huid. Naast vakkennis is het voor Stephanie een absolute must met alleen de allerbeste producten en apparatuur te werken die voorhanden zijn. Beau Victoire geeft voor- en nabehandelingen ten behoeve van medische en cosmetische ingrepen. Mannen en vrouwen die aan haarverlies lijden, kunnen bij Beau Victoire terecht voor haargroei behandelingen; ook het aanmeten van haarwerken behoort tot de mogelijkheden.

Stephanie’s veelzijdigheid en grondige kennis op huidgebied hebben er toe geleid dat Beau Victoire sinds 2008 als een erkend leerbedrijf geregistreerd staat bij KOC (Kennis en Opleidings Centrum). Sinds 2012 bekend onder de naam Samenwerkingsorganisatie Beroepsonderwijs Bedrijfsleven (SBB).

Bij Beau Victoire komen mensen met verschillende wensen, achtergronden, huidsoorten en huidtypes. Stephanie ziet zichzelf in haar branche als een pionier als het gaat om cosmetische- en medische behandelingen bij mensen met een gepigmenteerde donkere huid. Plan van aanpak verschilt hierbij wezenlijk met die van de behandeling van de blanke huid. “Mensen komen bij mij met uiteenlopende wensen op cosmetisch- en medisch gebied. Ik zie het echt als mijn plicht klanten vakkundig te behandelen en op deze manier naar een perfect eindresultaat toe te werken.” Voorafgaand aan iedere behandeling vindt een intake gesprek plaats waarbij de klant zijn of haar wensen kan vertellen. Tijdens deze intake wordt duidelijk wat er wel en niet mogelijk is en wat dient te gebeuren. Duidelijkheid en daarmee gepaard gaande eerlijkheid is hierbij een hoog goed, stelt Stephanie. Als bijvoorbeeld een behandeling op korte termijn niet mogelijk is vanwege gezondheidsredenen of anderszins, wordt deze niet gelijk uitgevoerd. Het opstellen van een uitgebalanceerd stappenplan om het beoogde resultaat te behalen, is dan aan de orde. Daarbij behoort doorverwijzing naar een dermatoloog tot de mogelijkheden.

Beau Victoire staat voor professionaliteit, exclusiviteit, comfort en individuele begeleiding Een verzorgde- en gezonde huid voor iedereen is weggelegd bij Beau Victoire.

“De schoonheid der aarde is niet te koop; zij behoort aan wie haar ontdekt, haar begrijpt, en haar weet te genieten.”
“La beauté de la terre ne s’achète pas; elle appartient à qui la découvre, la comprend et la goûte.” (Frans)
Henry Bordeaux

In 2012 is Stephanie aan een nieuwe opleiding begonnen en heeft deels een carriëre switch gemaakt mede door haar passie voor het verzorgen van en het werken met ouderen dat zij vanaf jongsaf aan al deed op vrijwillige basis. Medio 2013 is Thuiszorg Beau Victoire het 2e bedrijf van Stephanie geworden.

Stephanie Timmerman is een actieve vrouw met passie voor haar vak.

Directeur zelf aan het woord……

BEAU VICTOIRE Health Beauty & Wellnesscenter en BEAU VICTOIRE Thuiszorg Mijn 2e en jongste bedrijf biedt verpleging, verzorging en begeleiding aan oud en jonge patiënten (m/v) veelal in de terminale fase. Ook aan de familie en nabestaanden wordt (pastorale) zorg verleend en aandacht besteed. Ik zie dit mooie werk als een roeping en kan mijn vakkennis vanuit de schoonheidsbranche op gezette tijden aanwenden om de patiënten een HAPPY moment te bezorgen. Hetzij de pruik weer op te frissen en van krullen voorzien, een mooie make-up aanbrengen, een lekkere massage, nagels van handen en voeten verzorgen ed. Zelfs aan het einde van de ‘rit’ wordt mij regelmatig gevraagd bij het afleggen de make-up/visagie te verzorgen van de overledene. Dit vertrouwen in mij zie ik als iets heel kwetsbaar en kostbaar. Momenteel volg ik de opleiding tot Verpleegkundige en werk sinds enkele jaren als zelfstandige in de thuiszorg afgewisseld met mijn werk als (medisch)pedicure, schoonheidsspecialist en visagist. Door uitsluitend op afspraak te werken zijn beide disciplines goed te combineren. Hebt u een persoonsgebonden budget (PGB) of houdt u graag zelf de regie volledig in handen en wenst u als particulier zelf zorg in te kopen? Dan bent u bij ons aan het juiste adres voor steunkousen, bezoekje aan de opticien/audicien, kapper, pedicure dagelijkse verpleging en verzorging.

Verpleegkundige

Vanaf januari 2019 breiden wij onze diensten uit met verpleegkundige zorg o.a.: nachtzorg, particuliere 24-uurszorg, palliatieve en terminale thuiszorg. Voor verdere vragen of behandelingen kunt u contact opnemen met Beau Victoire Thuiszorg M. 06-26486913.
Voor info zijn wij bereikbaar via: beauvictoirethuiszorg@gmail.com of telefonisch: M. +31626486913. T.a.v. Stephanie Timmerman (dir) Zie verdere info op de contactpagina van: www.beauvictoire.nl

Over ons

Beau Victoire staat voor exclusiviteit, comfort en professionele individuele begeleiding

Een verzorgde- en gezonde huid voor iedereen is weggelegd bij Beau Victoire.

Contact

Stuyvesantstraat 91-zwart, 2023 KM Haarlem

+31-6 15 31 41 79

info@beauvictoire.nl

www.beauvictoire.nl

Openingstijden

uitsluitend op afspraak

ma, di & zo - gesloten

woensdag t/m vrijdag
10:00 - 18:00

zaterdag
14:00 - 17:00

Medische of cosmetische behandelingen op latere tijdstippen, na sluitingstijd, zijn mogelijk. Vraag naar de voorwaarden en prijzen.

Gratis parkeren!

Like Beau Victoire